Mary Lou McDonald posa el Sinn Féin en segona posició

Mary Lou McDonald posa el Sinn Féin en segona posició Mary Lou McDonald a l'Ard Fheis 2017 / Foto: Sinn Féin via flickr

Fa unes setmanes hi va haver un relleu generacional al capdavant del Sinn Féin quan l'històric Gerry Adams, president del partit durant més de tres dècades, va cedir el lloc a Mary Lou McDonald, que fins llavors havia estat cap de files de la formació a Dublin. Segons les darreres enquestes, sembla que aquest canvi ha fet pujar els republicans en les preferències dels electors i ja són el segon partit amb més suport.

En aquest sentit, l'enquesta del Sunday Times revela que el Fine Gael, que governa Irlanda des del 2011, continua en primera posició amb un 30% de suport, seguit del Sinn Féin, que puja tres punts fins al 24%, i del Fianna Fáil, que baixa dos punts i perd la segona plaça, quedant-se amb un 23%.

Pel que fa a la classificació dels líders, que es computa basant-se en nivell d'acceptació, hi ha un empat a 52% entre Leo Varadkar i McDonald; Micheál Martin, del Fianna Fáil, es queda amb un 47%. Una de les raons de l'ascens de McDonald és que les noves fornades de polítics del Sinn Féin no tenen cap relació amb els anys de plom del conflicte nord-irlandès, que és una cosa que sempre havien retret a Adams.

A l'altra banda de la classificació i sense aixecar el cap hi ha el Labour, que va ser el soci petit de la coalició de govern amb el Fine Gael del 2011 al 2016 i de la qual en va sortir escaldat; aquella època, en què van aprovar un ampli ventall de retallades dissenyades pel Fine Gael, encara els passa factura i tan sols tenen un suport del 2%, la meitat del que projectava la darrera enquesta.

Font: The Sunday Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt