Sesiún a favor dels presos polítics al Cobblestone

Sesiún a favor dels presos polítics al Cobblestone Actuació al Cobblestone / Foto: iffey

El pub The Cobblestone, situat al barri d'Smithfield (Dublin 7) i tota una icona de l'escena de música tradicional a la capital irlandesa, va celebrar ahir al vespre una “sesiún”, paraula gaèlica que designa una vetllada musical, a fi de solidaritzar-se amb els presos polítics i exiliats catalans i també denunciar l'espiral de violacions dels drets democràtics més bàsics que ha perpetrat l'Estat espanyol durant els darrers mesos. La "sesiún" va ser organitzada conjuntament per With Catalonia / Leis an Chatalóin, el Casal Català d'Irlanda i el CDR de Dublin. 

Durant l'acte, que va durar més de tres hores i que va aplegar una cinquantena de persones, van anar actuant artistes de gèneres ben diversos, des de música tradicional irlandesa fins a gralla catalana, passant per cançons en gaèlic i a cappella (sean nós), gaita i música country. També es va aprofitar l'esperit de solidaritat per a recaptar fons, que estaran a disposició d'aquelles entitats o col·lectius que treballen en la internacionalització de la causa catalana, com el CDR de Dublin.

A banda dels integrants de la comunitat catalana de la ciutat, inclòs el nucli dur del CDR, també hi va haver uns quants irlandesos amics de la causa, com la regidora municipal de People Before Profit, Tina McVeigh, que el desembre passat va presentar una moció al ple municipal i que, en ser aprovada, va suposar que la bandera catalana onegés al City Hall durant tot el passat mes de gener.

El punt final a la "sesiún" va anar a càrrec de Joan Pau Pérez, president del Casal Català d'Irlanda que, pujant a l'escenari i ukulele a la mà, va cantar “El Meu Avi” i “L'Estaca”. Durant l'acte també es va fer una rifa amb regals com pots plens de caramels i ampolles de vi.

GALERIA DE FOTOS a sota

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt