Campanya neta: només 2 candidats penjaran cartells

Campanya neta: només 2 candidats penjaran cartells El cartell de Higgins i de Ní Riada / Foto: Liffey

Sembla que la campanya de les eleccions presidencials, que tindran lloc el 26 d'octubre juntament amb el referèndum sobre la blasfèmia, serà una campanya força neta, si més no amb relació als cartells electorals que es penjaran arreu del territori i és que només hi ha dos candidats amb la intenció de fer-ho: l'actual president, Michael D. Higgins, i la candidata del Sinn Féin, Liadh Ní Riada.

Higgins ha imprès 5.000 cartells, en anglès i gaèlic, una xifra que representa un quart dels que va fer servir durant les eleccions anteriors, celebrades la tardor del 2011. Per la seva banda, la cara de Ní Riada serà la que més es veurà pels carrers perquè, segons ha informat un portaveu de la candidata dels republicans, se n'han imprès 17.000. En ambdós casos, els portaveus han informat que un cop finalitzada la campanya es retiraran i es reciclaran, tant els cartells com les tires de plàstic que s'utilitzen per a lligar-los als fanals i semàfors.

La resta de candidats han renunciat als cartells electorals i han coincidit a l'hora de considerar-los contaminació visual i una pràctica molt negativa per al medi ambient. De fet, el debat sobre cartells torna a cada campanya electoral i ara fa set anys, Seán Gallagher, que juntament amb Higgins és l'únic que repeteix com a candidat, ja va evitar de fer-ne servir, tot el contrari de la resta de candidats, alguns dels quals gastant més de mig milió d'euros en cartells.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt