La Mansion House escura els darrers barrils de cervesa

La Mansion House escura els darrers barrils de cervesa Unes pintes de cervesa Guinness reposant / Foto: Liffey

A principi d’any, el batlle de Dublin, Nial Ring, va ser notícia perquè les seves recepcions a la Mansion House, la residència oficial de la primera autoritat de la capital situada al cèntric Dawson Street (Dublin 2), havien esgotat els 120 barrils de cervesa (equivalent a unes 10.560 pintes) que la casa Guinness els entrega cada any de franc, una tradició que va començar fa molts anys quan un membre de la família va ser Lord Mayor, que és el títol oficial que rep el batlle, i que s’ha mantingut fins ara.

Òbviament, el consum de cervesa trencant tots els rècords dels predecessors al càrrec li va suposar una allau de crítiques, però Ring no es va immutar i va afirmar, categòricament i traient pit, que els ciutadans de Dublin que anaven a les seves recepcions es mereixien el millor i que allà no hi faltaria de res. A més, Ring va tranquil·litzar la parròquia assegurant que si la Guinness tancava l’aixeta i els deixava secs, cercarien un altre proveïdor, tot i que no ha calgut perquè la icona de la cervesa negra va enviar barrils addicionals als assedegats convidats de Dawson Street.

En aquest sentit, quan va arribar als 120 barrils al gener, a mitjan mandat d’un any, li’n van enviar 30 més, que van acabar-se al març; llavors va ser l’ajuntament qui va haver de pagar 15.280 euros per 71 barrils que, probablement, s’havien d’acabar com fos i el passat dimecres 8 de maig, només 16 dies abans de les eleccions municipals, Ring va convidar la clientela de quatre pubs del seu districte electoral.

Els convidats eren individus que solen posar el colze a la barra dels pubs The Bridge Tavern, situat a Summerhill (Dublin 1), que és un dels preferits del batlle i on, segons ha explicat ell mateix, hi va des de fa més de quaranta anys, de l’Annesley House, del Cusacks i del Mullets. Durant l’acte es va servir cervesa, menjar i també hi va haver música.

Evidentment, hi ha hagut qui ha acusat el batlle d’electoralisme però, com sempre fa davant de les crítiques que rep per la seva manera de fer, Ring ha mostrat la seva estupefacció dient que l’horroritza que algú pugui pensar que fes servir el bar de la Mansion House per a comprar vots. En el cas de l’acte del 8 de maig, al qual hi van assistir 50 convidats, Ring ha recordat que els convidats eren dublinesos i que volia donar-los l’oportunitat de visitar la residència oficial del batlle, un edifici amb més de 300 anys d’història.

D’altra banda, Ring ja ha estat al centre de la polèmica aquests darrers dies per l’ús de la cadena oficial de batlle a la fotografia que apareix al seu cartell electoral per als comicis municipals del 24 de maig.

Font: The Irish Times

Torna a dalt