El Parlament bloca l'accés a més de mil webs en un any

El Parlament bloca l'accés a més de mil webs en un any El Parlament d'Irlanda, a Kildare Street (Dublin 2) / Foto: Liffey

Sembla que molts dels que treballen al Parlament a Kildare Street (Dublin 2) no tenen gaire feina, s’avorreixen molt i tenen uns gustos o interessos una mica excèntrics; aquesta és la conclusió a la qual es pot arribar veient els webs blocats pels serveis informàtics de la institució, que controlen l’accés a internet de diputats, senadors, funcionaris i premsa que treballen a la Leinster House, la seu del Parlament. La informació s’ha conegut gràcies a la petició de l’Irish Examiner mitjançant la Llei de Transparència Informativa (Freedom of Information Act).

Entre les webs blocades des del primer de setembre de l’any passat hi ha cerques sobre nines inflables, informació sobre l’escena gai de Berlin, botigues de llenceria fina -com la de Victoria Secret- i misses en llatí; en total es van blocar 1.075 webs, que no van passar els filtres de seguretat basats en paràmetres que detecten pornografia, nuesa, imatges extremes i objectes sexuals, entre d’altres excentricitats.

Una altra mena de webs blocades en diverses ocasions eren de ganivets i navalles, tot i que no s’ha detallat si els intents de connexió es van fer durant els debats del Dáil amb més acalorament que, afortunadament, no van més enllà d’acusacions i d’algun insult. També es va blocar l’accés a webs d’apostes, amb menció especial per a les de curses hípiques, una cosa [blocar] molt habitual en les empreses privades després de diversos casos en què algun treballador addicte al joc ha utilitzat els diners de l’empresa per a fer apostes.

I tornant als que s’avorreixen, sembla que n’hi ha uns quants que van al Parlament a jugar a la consola, com si fossin uns nens malcriats, perquè els intents per a connectar-se a webs com account.xbox.com, compass.xboxlive.com i pcgamesn.com, van ser molt nombrosos.

Amb tot, en algunes ocasions hi ha webs totalment normals i decents que són víctimes del tallafoc; és el cas de diversos establiments comercials del voltant del Parlament, que solen tenir diputats, senadors i treballadors de la Leinster House com a clients, o fins i tot de premsa digital, tot i que tractant-se de tabloides britànics com el Daily Mail o el Daily Star, es podria pensar que no és el tallafoc sinó algú que considera que aquests diaris són premsa de baixa estofa.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt