L'independent Shane Ross és el ministre que més s’estira

L'independent Shane Ross és el ministre que més s’estira Shane Ross, ministre de Transport / Foto: Facebook Shane Ross

A l’edifici del Parlament hi ha diversos bars i restaurants, l’accés als quals depèn del càrrec que tingui la persona en qüestió; en aquest sentit, hi ha des d’una cantina self-service on hi pot anar qualsevol persona que treballi a l’edifici fins a l’exclusiu Oireachtas [Parlament] Members’ Restaurant, un espai reservat per a diputats i ministres que vulguin impressionar els seus convidats. Els afortunats solen ser membres d’alguna comunitat local, d’un partit o persones que treballen estretament amb algun ministre o departament del govern.

Segons ha pogut saber RTÉ mitjançant la Llei de Transparència Informativa (Freedom of Information Act), el parlamentari que més va convidar al restaurant més exclusiu de la Leinster House durant els sis primers mesos d’enguany va ser l’independent Shane Ross, ministre de Transport; de fet, Ross va convidar més gent que la resta de ministres junts, més concretament, 507 persones.

El van seguir a molta distància Josepha Madigan, ministra de Cultura, Patrimoni i Gaeltacht, amb 95, Heather Humphreys, responsable de la cartera d’Empresa i Innovació, amb 56 i Katherine Zappone, ministra d’Infància i Joventut, amb 42. A l’altre extrem hi hagué Paschal Donohoe (Economia), Michael Ring (Afers Rurals) i Joe McHugh (Ensenyament), que no van convidar ningú.  

Preguntat sobre l’alt nombre de convidats, el ministre Ross ha explicat que es relaciona amb molta gent a qui ensenya el Parlament i evidentment, arriba l’hora de dinar i s’ha de menjar alguna cosa; altres vegades forma part d’un premi d’alguna rifa organitzada per tal de recaptar fons per a organitzacions caritatives, hospitals, escoles, projectes de comunitats locals... tot causes que ho valen. A més, el ministre ha assegurat que ho ha pagat tot ell personalment. 

Font: RTÉ

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt