La crisi de l’habitatge serà un punt calent a les eleccions

La crisi de l’habitatge serà un punt calent a les eleccions Rètol electoral (Locals 2019) amb queixa contra el Fine Gael / Liffey

Les darreres eleccions generals es van celebrar el febrer del 2016 i tenint en compte que la legislatura dura un màxim de cinc anys, la data límit per als comicis vinents és el febrer o març del 2021. De tota manera, la precària situació que viu el govern, que depèn del suport d’uns quants diputats independents que bé s’ho cobren, fa pensar que el Taoiseach Leo Varadkar avançarà la cita electoral un any. En aquest sentit, Varadkar es reunirà avui amb Micheál Martin, líder de l’oposició, i podrien determinar la data.

Amb tot, demà divendres, el Fine Gael -el partit del govern- farà una xerrada explicativa als seus candidats sobre com contrarestar les crítiques que, amb tota seguretat, rebran durant la campanya electoral sobre la greu crisi d’habitatge que viu Irlanda que, tot i les múltiples promeses i iniciatives endegades pel departament d’Habitatge, no ha parat de créixer, fins al punt que ara hi ha més de 10.000 persones sense casa i que viuen en hotels o hostals pagats per l’administració pública. També hi ha una minoria, força visible en llocs del centre de Dublin, que dorm al carrer.

Tornant a la xerrada de demà divendres, Colm Brophy, el diputat del Fine Gael que ha preparat un report amb instruccions per a atacar les propostes en matèria d’habitatge de l’opositor Fianna Fáil, explicarà als seus companys de partit que l’estratègia dels seus rivals es basa en un programa de nou punts que, segons Brophy, són il·legals, contraproduents, ja implementats pel govern o sense substància, a banda que, com sol passar arreu del món, l’oposició critica per criticar.

Per la seva banda, Darragh O’Brien, portaveu del Fianna Fáil en temes d’habitatge, ha respost al report de Brophy dient que les dades disponibles il·lustren perfectament el fracàs de la política del Fine Gael, amb un dels índexs d’habitatge en propietat més baixos de la història, lloguers pels núvols i rècord de gent sense casa. A més, O’Brien ha explicat que han analitzat detalladament la iniciativa governamental de Rebuilding Ireland i han determinat que no s’ha aconseguit cap dels objectius marcats.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt