L’èxode governamental de Sant Patrici, reduït al mínim

L’èxode governamental de Sant Patrici, reduït al mínim Leo Varadkar entregant el bol de trèvols a Trump / Foto: Merrion Street via Twitter

Cada any, per Sant Patrici, milers de visitants estrangers arriben a Irlanda a fi de celebrar la festivitat del Sant Patró, essent la tradicional desfilada pel centre de Dublin l’acte més multitudinari de tots atès que aplega més de mig milió de persones, totes abillades amb tota mena de parafernàlia de color verd i en què destaca el voluminós barret de leprechaun -el follet de bosc irlandès-, que encara dificulta més la visió.

Per contra, els membres del govern fan el camí a la inversa i se’n van tots de missió comercial o de visita a la diàspora, repartint-se mig món i rebent crítiques de molts ciutadans que, veient-ho més com unes vacances pagades que no pas com alguna cosa que aporti un benefici econòmic per al país, consideren que el massiu èxode governamental de Sant Patrici és un autèntic malbarat de diners públics.

De tota manera, amb la crisi del coronavirus acabada d’entrar en una fase dels primers casos confirmats i amb el govern en funcions, els viatges s’han reduït dràsticament i si abans se n’anaven ministres, ministres juniors i secretaris d’Estat, enguany només viatjaran el Taoiseach i vuit ministres. En el primer cas i com és costum, Leo Varadkar viatjarà fins a la Casa Blanca, on entregarà un bol ple de trèvols a Donald Trump que, segons diuen, és destruït immediatament després de la visita per motius de seguretat.

Per la seva banda, els vuit ministres aniran majoritàriament als Estats Units, sobretot a ciutats on hi ha una extensa diàspora, així com als principals socis comercials d’Irlanda a Europa, amb visites a París, Londres, Berlín i Brussel·les. A més, les despeses s’hauran de mantenir al mínim i s’ha prohibit luxes com bitllets d’avió en primera classe, suites a hotels de cinc estrelles o lloguer de limusines.

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt