La cartera d’Agricultura és la més malastruga del govern

La cartera d’Agricultura és la més malastruga del govern Dara Calleary, ministre d'Agricultura / Foto: Dara Calleary via FB

Sembla que continuen els problemes al govern tripartit de Micheál Martin, que va engegar el passat 27 de juny després de setmanes i setmanes de reunions a tres bandes entre el Fine Gael, el Fianna Fáil i els Verds, sobretot en un flanc concret: el departament d’Agricultura, que ha esdevingut una autèntica font de maldecaps per al Taoiseach.

ACTUALITZACIÓ 21/08/2020 - 8h30: Dara Calleary ha dimitit del càrrec, per la qual cosa ja hi ha hagut dos ministres d’Agricultura en menys de dos mesos.

En aquest sentit, uns dies després d’accedir al càrrec i quan encara no s’havia acostumat a la cadira del seu nou despatx, Barry Cowen, l’home triat en un primer moment per a ocupar la cartera d’Agricultura, es va veure involucrat en una polèmica després que se sabés que l’any 2016 havia mirat d’esquivar un control d’alcoholèmia de la Garda, una infracció que li va costar la retirada del carnet durant tres mesos. L’assumpte va patir un efecte bola de neu que va obligar el Taoiseach a destituir-lo quan no feia ni tres setmanes que era ministre.

El seu substitut fou Dara Calleary, que ja havia estat protagonista el dia que es va anunciar la composició del flamant nou govern per cantar la cançó de l’enfadós quan no li havia caigut cap premi dels grossos. Tanmateix, sembla que Calleary és a la corda fluixa després que l’Irish Examiner esbombés que el ministre va anar a la celebració del 50è aniversari de la Societat de Golf del Parlament, que va tenir lloc dimecres passat en un hotel de Clifden (Comtat de Galway) i on van participar vuitanta-una persones.

Tot i que a l’acte hi van anar diversos diputats, senadors i exparlamentaris, òbviament va ser la presència de Calleary la que va cridar més l’atenció puix que amb els rebrots de les darreres setmanes, des del govern es fa una crida, dia sí i dia també, a respectar les restriccions emeses per l’autoritat sanitària, que en el cas dels actes fets a l’interior limita el nombre de participants a cinquanta persones.

I ahir, mitjançant un tweet (a sota), Calleary va reconèixer que anar a aquell acte havia estat un error -exactament el mateix que va dir el seu predecessor quan va esbombar-se el seu drap brut del control policial- i va demanar disculpes als ciutadans i als seus companys de govern, assegurant que hi havia anat perquè feia temps que s’hi havia compromès i perquè s’hi feia un homenatge Mark Killilea Jr, antic eurodiputat del Fianna Fáil que va morir l’any 2018. A més, Calleary va explicar que es van implementar totes les mesures de seguretat a fi de mantenir la distància entre els participants.

Ara caldrà veure com evoluciona el cas i és que aquestes relliscades es paguen cares a causa de les demandes de dimissió de totes bandes cap a aquells càrrecs públics que no es comporten d’una manera exemplar, sobretot en aquest temps de pandèmia quan s’ha demanat a la població que faci un esforç extra amb el confinament. És el cas de Michael Cawley, el fins dissabte president de Fáilte Ireland -l’agència pública que promociona Irlanda com a destinació turística-, que va anar de vacances a Itàlia quan, a fi d’ajudar un sector molt afectat pels efectes de la Covid-19, l’organització que presidia ha estat promocionat el turisme interior, pràctica coneguda com a staycation, i va acabar dimitint.

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt