Als russos només els resta una setmana de calefacció

Als russos només els resta una setmana de calefacció Exterior de l'Ambaixada de Rússia a Dublin / Google Maps

Durant les darreres setmanes, la invasió russa d’Ucraïna i tots els actes barbàrics que hi han dut a terme han fet que arreu dels països occidentals les ambaixades del Kremlin hagin estat un punt molt calent, essent un dels casos més habituals el de canviar el nom del carrer rebatejant-lo amb algun element identificatiu amb Ucraïna. A Dublin també s’havia parlat de fer una cosa semblant -la proposta era carrer de la Ucraïna Independent-, però els veïns van afanyar-se a dir que no i és que Orwell Road, el carrer on hi ha la delegació diplomàtica russa, és una adreça amb molt de renom.

De tota manera, les protestes davant de l’ambaixada russa a Dublin han tingut moments molt tensos, primer amb sorolloses concentracions i llançament de pintura contra la paret, però pujant de to el passat set de març quan un camió d’una empresa de distribució de productes religiosos va fer marxa enrere i va encastar-se contra la porta; això va fer que la Garda hi instal·lés una tanca de protecció i muntés un dispositiu de vigilància durant les 24 hores del dia, que té un cost de cent mil euros mensuals.

A més, la protesta s’ha estès entre els proveïdors de béns i serveis de la delegació diplomàtica, amb menció especial per al fuel que serveix per a escalfar l’aigua o fer funcionar la calefacció. Així doncs, el passat 22 de març,  els russos, que paradoxalment són uns dels exportadors de petroli més importants del món, van enviar una carta al departament d’Afers Estrangers a fi que hi intervingués i acabés amb aquest cas discriminatori abans d’una setmana, que és quan es preveia que el dipòsit quedés sec.

Segons sembla, el proveïdor habitual va denegar-los el fuel i quan els russos van contactar amb altres empreses, tots els van dir que no. I en cas que els el servissin, probablement tindrien problemes per a pagar-lo perquè Bank of Ireland els ha blocat els comptes, tot i que quan l’entitat ha estat contactada per l’Irish Mirror, ha adduït que no podia comentar assumptes relacionats amb comptes privats.

Per la seva banda, algunes fonts asseguren que Afers Estrangers no té cap intenció d’intervenir-hi, és a dir, que continuarà amb la línia habitual de les darreres setmanes de mantenir les relacions diplomàtiques entre ambdós països al mínim; de fet, ja ha expulsat quatre membres de l’ambaixada russa acusats de dur a terme activitats relacionades amb l’espionatge.

Font: The Irish Mirror

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt