Les papareres revelen el recorregut de Biden per Dublin

Les papareres revelen el recorregut de Biden per Dublin Paperera segellada a Parkgate Street, Dublin 8 / Foto: Liffey

Tractant-se de tot un president dels Estats Units, tant el servei de seguretat nord-americà com la Garda no escatimen recursos a l’hora d’assegurar-se que durant la visita de Joe Biden a Irlanda no hi hagi cap problema i si bé s’ha informat sobre l’agenda d’una manera no gaire precisa, els carrers per on passaria el llarguíssim seguici de cotxes, la popularment coneguda com a motorcade, s’ha fet evident gràcies a un detall força vistós: les papereres fora de servei, que han estat embolicades amb una bossa d’escombraries negra.

Així doncs, el Comú de Dublin ha informat que durant la visita de Biden, algunes papereres romandran segellades fins divendres, per la qual cosa demana als ciutadans que a l’hora de desfer-se de papers, llaunes, envasos, gots, ampolles o qualsevol altra cosa que normalment acabi a la paperera, en cerquin una altra de propera a fi d’evitar que les deixalles quedin escampades per la vorera, oimés en uns dies en què milions de persones -algunes rumiant de fer-hi turisme en el futur- tenen la mirada posada a la ciutat.

De tota manera, la crida del Comú podria ser ignorada totalment i és que això de no fer servir la paperera és força habitual entre un col·lectiu de dublinesos que, d’altra banda, no deixen les coses de qualsevol manera sinó que tenen unes pautes molt concretes, com deixar-ho sobre una pilona, en una lleixa, sobre la paperera, clavat a la punxa d’una reixa o al costat de la paret. Podeu mirar el vídeo sobre aquest tema a Liffey TV.

Pel que fa a la visita en si, una de les coses que més ha destacat és la bona sintonia entre ambdós països, principalment gràcies al fet que Biden no amaga el seu orgull de ser d’origen irlandès, amb frases com em sento com a casa o no sé per què els meus avantpassats se’n van anar d’un lloc tan bonic. I evidentment, tenint en compte que els Estats Units són la primera potència mundial, la banda irlandesa no ha escatimat detalls a l’hora d’afalagar Biden.

D’altra banda, aquesta connexió entre el president nord-americà i Irlanda no ha agradat gaire a la premsa i a alguns polítics del Regne Unit, fins al punt que n’hi ha hagut alguns que l’han titllat d’antibritànic, com l’exministra principal nord-irlandesa Arlene Foster. A més, Biden va tenir un lapsus i en un discurs sobre la victòria del Quinze del Trèvol contra Nova Zelanda a Chicago l’any 2016, en lloc d’anomenar els neozelandesos com a All Blacks, s’hi va referir com a Black and Tans, la policia paramilitar britànica que va cometre tota mena d’atrocitats durant el procés d’independència d’Irlanda ara fa un segle.

Torna a dalt