Els xinesos tancaran 24 hores el Phoenix Park, com Biden

Els xinesos tancaran 24 hores el Phoenix Park, com Biden El Phoenix Park tancat durant la visita de Biden / Foto: Liffey

El passat mes d’abril, Joe Biden va fer una emotiva visita oficial a Irlanda, la terra d’alguns dels seus avantpassats, i tenint en compte la importància del personatge -tot un president dels Estats Units-, el fet que anés amunt i avall per Dublin va tenir un impacte sobre la rutina, ja prou feixuga arran del trànsit dens, dels automobilistes de la capital. En aquest sentit, una de les mesures més dràstiques implementades aquells dies fou el tancament, a pany i forrellat, del Phoenix Park durant vint-i-quatre hores.

Això va causar una forta disrupció perquè la carretera que travessa el parc de punta a punta, la Chesterfield Avenue, és utilitzada per molts conductors cada matí i cada vespre atès que és una manera d’evitar de passar per zones urbanes més congestionades, malgrat que la combinació d’una velocitat màxima de 30 km/h i una longitud d’uns 4,3 km fa que el temps de trajecte duri uns vuit minuts, que es fan eterns, amb l’agreujant que la conducció és molt monòtona perquè tot el recorregut és una línia recta, llevat de les rotondes.

Un dels motius del tancament del Phoenix Park és que en aquesta immensa zona verda és on hi ha diversos edificis importants, com la Farmleigh House, on el Taoiseach fa recepcions oficials amb mandataris internacionals, l’Áras an Uachataráin, és a dir, la Casa del President [de la República], així com la residència de l’ambaixador dels Estats Units. Òbviament, depenent del visitant, va a un lloc o a un altre.

I si Biden va tancar el Phoenix Park durant un dia, també ho farà Li Qiang, el primer ministre xinès que, potser per ser a l’ombra de Xi Jinping, president del gegant asiàtic, a Irlanda no el coneix ningú. Això és el que ha anunciat la Garda, que ha informat que el parc romandrà tancat durant vint-i-quatre hores, més concretament, del dimarts setze de gener a les set del vespre fins a l’endemà a la mateixa hora.

Els únics que hi podran entrar, per les portes de Cabra i de Chapelizod, seran els residents -que no n’hi ha gaires- i altres persones que treballin a l’interior del parc. Un altre déjà-vu amb relació a la visita de Biden és que amb la de Li, el zoo de Dublin també tancarà -el dia disset-, donant un dia de descans als animals, que són els protagonistes diaris d’una de les atraccions més importants de la ciutat, després de la fàbrica de la Guinness.

 

Torna a dalt