Les banderes britàniques que estiguin netes i lluents

Les banderes britàniques que estiguin netes i lluents Union Jack i bandera anglesa / Foto: Wikipedia

Davy Tweed, regidor a l’ajuntament nord-irlandès de Ballymena (Comtat d’Antrim) i que va jugar 4 vegades a la selecció irlandesa de rugbi, ha esbroncat els veïns que deixen deteriorar les banderes britàniques a les façanes de les cases i ha demanat que durant el jubileu de la reina Elisabet II les ensenyes estiguin netes i lluents. Tweed ha estat taxatiu i ha deixat anar que “si es penja una bandera s’ha de tenir immaculada”.

Altres consellers del consistori han secundat Tweed i han demanat a la població que posi Union Jacks a mansalva, en part per celebrar el 60è aniversari de regnat i en part, potser una raó encara més important, perquè actualment hi ha massa banderes tricolor (fent referència als tres colors de la bandera irlandesa). A Irlanda del Nord es força habitual que la gent posi una bandera o l’altra per fer saber de quin peu calça.

Durant les darreres setmanes la qüestió de les banderes ja ha estat notícia i la cadena de supermercats ASDA va demanar als seus principals proveïdors que notifiquessin quins productes tenien simbologia relacionada amb el jubileu reial per tal d’evitar que arribessin als seus establiments nord-irlandesos. El que es pretén amb aquesta mesura és no ferir la sensibilitat dels consumidors del fília republicana.

Font: Belfast Telegraph

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt