L’alcalde de Belfast plegarà abans d’hora per estalviar-se el jubileu

L’alcalde de Belfast plegarà abans d’hora per estalviar-se el jubileu L'alcalde de Belfast Niall Ó Connghaile / Foto: Flickr Sinn Féin

Niall Ó Donnghaile, l’alcalde de Belfast pertanyent al Sinn Féin, deixarà el càrrec abans del previst per d’aquesta manera evitar el jubileu de la reina d’Anglaterra, que celebra el seu 60è aniversari de regnat. Es preveu que sigui substituït per Gavin Robinson del DUP (Democratic Unionist Party) en un ple que se celebrarà el divendres 1 de juny.

Segons el portaveu del Sinn Féin a l’ajuntament Jim McVeigh, van tractar el tema amb el DUP i les dues parts hi van estar d’acord atès que els republicans no volien saber res de les celebracions i els unionistes hi estaven encantats. Malgrat l’acord, el Sinn Féin ha estat criticat en cosiderar que ha menyspreat la figura de la reina però s’ha defensat recordant que van donar suport a finançar esdeveniments del jubileu amb diners públics, més concretament 56.000 lliures esterlines.

No és la primera vegada que el jove alcalde, gran amant dels esports gaèlics i que parla fuïdament la llengua irlandesa, evita un acte de marcat caire britànic; fa uns mesos no va ser present a l’entrega d’uns guardons que porten el nom del Duc d’Edimburg i en què havia d’entregar un certificat a un cadet de l’exèrcit de 14 anys. També va fer retirar retrats reials d’alguns salons de l’ajuntament.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt