Milions perduts en el fiasco de la descentralització

Milions perduts en el fiasco de la descentralització Primera fase del Pla de Descentralització / Foto: decentralisation.gov.ie

Durant els darrers anys del Celtic Tiger el govern del Fianna Fáil va endegar un pla de descentralització de l’administració pública que, més que seguir criteris econòmics o de lògica, es basava en els somnis i deliris de grandesa dels diputats del partit, que volien penjar-se una medalla davant dels electors de la seva circumscripció.

John McGuinness, president del Comitè de Comptes Públics (PAC), entitat que s’encarrega de controlar la despesa de l’Estat, ha titllat la manera de gestionar les adquisicions de sòl per part de l’Oficina de Treballs Públics (OPW) de gran incompetència. Des de l’any 2006 i durant 54 mesos consecutius, el preu dels terrenys s’ha reduït una mitjana del 70% i això implica que les compres per valor total de 43 milions d’euros ara només valen mig milió. L’OPW s’ha defensat dient que només complia ordres i desitjos dels polítics.

En l’informe del PAC es citen casos com el de Drogheda (Comtat de Louth) en què es van pagar 12.4 milions per dos acres (8.000 metres quadrats en total) per construir-hi l'oficina central del departament de Benestar Social i actualment el terreny continua sense ús. També destaca el terreny de Claremorris (Comtat de Mayo) pel qual es va pagar 1 milió per un acre que ara té un valor de 7.500 euros i és terreny dedicat a l'agricultura sense permís per a construir-hi. En total, entre terrenys, consultors, compres d’edificis i altres històries, el fracassat pla de descentralització ha costat 338 milions.

Font: Irish Independent 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt