Àmplia victòria del “Sí” i el govern que respira

Àmplia victòria del “Sí” i el govern que respira Enda Kenny i Eamon Gilmore fent la compareixença conjunta / Foto: Fine Gael via Twitter

La baixa participació del 50.6% feia tèmer el pitjor als dos socis de govern, Fine Gael i Labour, però a mesura que s’obrien les urnes es va fer evident que guanyaria el “Sí” i ja a mig matí els partidaris del “No” reconeixien la derrota sobretot perquè, a excepció de dos districtes electorals del comtat de Donegal i tres més de Dublin, el “Sí” obtenia una victòria sense pal·liatius arribant al 75% a Dún Laoghaire (sud de Dublin). Resultat final: “Sí” 60.3% i “No” 39.7%.

A l’hora de fer les valoracions els discursos repetits manta vegades durant la campanya no van canviar i en una compareixença conjunta, el Taoiseach Enda Kenny i del Tanáiste (viceprimer ministre) Eamon Gilmore van felicitar-se pel resultat dient que s’havia enviat un missatge clar als inversors que Irlanda és un país seriós. Per la seva banda els partidaris del “No” van lamentar que l’austeritat continuarà fent part del panorama irlandès durant molts anys.

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt