Als Tesco d’Irlanda del Nord no hi haurà xapa reial

Als Tesco d’Irlanda del Nord no hi haurà xapa reial Establiment Tesco a Phibsboro, Dublin 7 / Foto: Liffey

Nou capítol en el serial dels problemes derivats de la simbologia britànica a Irlanda del Nord ara amb el gegant, britànic, dels supermercats, Tesco. L’empresa s’ha sumat a les celebracions del jubileu de la reina d’Anglaterra per commemorar el seu 60è aniversari de regnat però per no ferir sensibilitats ha decidit fer les coses de manera diferent segons el territori.

Tesco va decidir que als seus establiments d’Anglaterra, Escòcia i el País de Gal·les els empleats lluirien una xapa de color blau amb un dibuix d’una corona de diamants i la frase “Celebrating the Diamond Jubilee”. A causa d’una confusió o error les caixes amb les xapes també van arribar a Irlanda del Nord i fins i tot alguns dels treballadors al supermercat de Limavady van posar-se’l en haver obert la caixa abans de rebre l’ordre de retornar-la.

Les reaccions no s’han fet esperar i diversos diputats unionistes han criticat Tesco per la mesura, que consideren que és una manera de discriminar els treballadors nord-irlandesos en relació als seus col·legues dels altres territoris i assegurant que la xapa no hauria ofès ningú. També han criticat Tesco de qui han dit que va d’empresa britànica però que renuncia a celebrar aquest esdeveniment tant important per a tots els britànics.

Per la seva banda Tesco s’ha defensat dient que a Irlanda del Nord volen fer les coses de manera diferent perquè hi ha temes sensibles que no existeixen en altres llocs i part dels empleats i clients no tenen res a celebrar. Així doncs han decidit afegir-se a la campanya de l’Oficina de Turisme i celebraran el Gran Estiu Nord-irlandès.

Font: Belfast Telegraph 

Foto de la xapa

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt