El govern torna a centrar-se en la taxa de l’habitatge

El govern torna a centrar-se en la taxa de l’habitatge Manifestació contra la Taxa de l'Habitatge / Foto: Liffey

Després d’unes quantes setmanes sense parlar-ne per no malmetre la campanya pel “Sí” al referèndum sobre el nou Tractat Fiscal Europeu, ara el departament de Medi Ambient amb el seu titular al capdavant, el gran Phil Hogan, tornen a centrar-se en els que encara no han pagat els 100 euros de la taxa de l’habitatge; es calcula que hi ha 650.000 deutors.

Segons Hogan, les administracions locals hauran d’enviar cartes utilitzant la seva pròpia informació per determinar qui no ha pagat i hauran de centrar-se sobretot en barris o zones on hi hagi un alt percentatge d’impagament; a la carta s’explicarà l’obligació de pagar 100 euros més la penalització i els interessos. A final de l’estiu començarà la segona fase que consistirà en utilitzar la factura de la llum per creuar dades amb Medi Ambient i identificar els que continuïn sense deixar anar caler fresc.

Aquesta estratègia deriva de l’experiència del govern amb la TV Licence i es creu que l’enviament de cartes per la taxa de l’habitatge tindrà el mateix efecte, és a dir, que quan la gent veu que està fitxada paga immediatament, dos de cada cinc en el cas de la llicència de la tele.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt