Martin McGuinness deixa l’escó de Westminster

Martin McGuinness deixa l’escó de Westminster El viceprimer ministre nord-irlandès Martin McGuinness / Foto: Sinn Féin via Flickr

En aplicació del compromís del Sinn Féin d’eliminar la duplicitat de càrrecs entre els membres del partit, Martin McGuinness deixarà l’escó que no ha ocupat mai al parlament britànic per dedicar-se exclusivament a exercir de viceprimer ministre de l’executiu nord-irlandès. Seguint la llei electoral britànica la renúncia de McGuinness implicarà la celebració d’unes eleccions parcials per substituir-lo (by-election).

En sentit contrari hi haurà 4 diputats al parlament d’Stormont que deixaran els seus escons per centrar-se en representar el partit a Westminster on, tot i que no pendran possessió dels escons, treballaran per la unitat d’Irlanda. En aquest cas no hi haurà eleccions parcials i els escons vacants seran ocupats per altres membres del Sinn Féin.

D’aquesta manera es posarà punt i final a un procés que va començar amb els diputats al parlament nord-irlandès que també exercien càrrecs de regidors als ajuntaments i que havia generat moltes crítiques.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt