McGuinness, encaixada de mà amb la reina, sí o no?

McGuinness, encaixada de mà amb la reina, sí o no? Enda Kenny saludant Elisabet II el maig del 2011 / Foto: Merrion Street

Cada vegada manquen menys dies per a la visita de la reina Elisabet II d’Anglaterra a Belfast en el marc de les celebracions del seu jubileu i el més calent és a l’aigüera. En principi la monarca visitarà Irlanda del Nord els dies 26 i 27 de juny i el viceprimer ministre i membre del Sinn Féin Martin McGuinness encara no sap què farà.

Fa unes setmanes se’l veia molt predisposat dient que se sentia preparat per al moment però sembla ser que al seu partit no n’estan molt segurs i McGuinness voldria consultar-ho primer amb els seus. Ara el missatge és que si la trobada significa un enfortiment del procés de pau sense generar cap efecte negatiu no tindria cap problema a trobar-se amb la sobirana.

De moment, però, ja hi ha hagut algunes diferències entre el Sinn Féin i el seu soci de govern, el Democratic Unionist Party de Peter Robinson, per l’organització d’una festa per a 20.000 convidats a la seu del parlament regional a Stormont perquè els republicans no en sabien res. De tota manera el Sinn Féin ha estat molt respectuós amb les celebracions del jubileu reial i fins i tot ha votat a favor de destinar diners públics per a l'orgabnització d'alguns actes.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt