Visita llampec d'Aung San Suu Kyi a Dublin

Visita llampec d'Aung San Suu Kyi a Dublin Bono, Suu Kyi i Gilmore a l'aeroport de Dublin / Foto: @DublinAirport via Twitter

L’activista birmana pro drets humans Aung San Suu Kyi va fer ahir una visita llampec a Dublin procedent de Noruega, on hi havia recollit el Premi Nobel de la Pau del 1991, per rebre el guardó Freedom of the City of Dublin que se li va atorgar l’any 2000 però que no havia pogut recollir en trobar-se sota arrest domiciliari al seu país.

Suu Kyi va ser rebuda a l’aeroport pel viceprimer ministre i alhora ministre d’Afers Estangers Eamon Gilmore, el qual va destacar l’afecte que li tenen els irlandesos i l’honor que era per a ell donar-li la benvinguda en nom del govern. Després va anar a visitar el president, Michael D. Higgins, amb qui va conversar durant uns 20 minuts explicant-li els nous reptes que afronta el seu país.

A la tarda va anar cap al Bord Gáis Energy Theatre on s'hi celebrava un acte anomenat “Electric Burma” presentat pel cantant Bono, que li va fer entrega del guardó Amnesty Ambassador of Conscience. Encabat Suu Kyi va fer un discurs d'agraïment als assistents que eren fora, a la Grand Canal Square, per tot seguit anar cap a l’aeroport i agafar un vol cap a Londres.

Font: RTÉ

Foto original

Torna a dalt