S’acaba la costosa història de les e-voting machines

S’acaba la costosa història de les e-voting machines La pantalla d'una e-voting machine / Foto: electronicvoting.ie

El ministre de Medi Ambient Phil Hogan ha anunciat la fi d’un dels episodis més ridículs i alhora de malbarat de diners públics durant els anys bojos del Celtic Tiger, les e-voting machines. Aquestes màquines, unes 7.500 unitats en total, havien de servir per a fer les eleccions d’una manera molt més fàcil però els dubtes generats sobre la seva fiabilitat i el risc de manipulació dels resultats va fer que s’abandonés el projecte i quedessin emmagatzemades en diversos indrets d’Irlanda.

La broma iniciada l’any 2002 ha costat uns 55 milions d’euros entre les màquines (50 milions) i el lloguer dels magatzems. El govern va obrir un concurs públic per rebre ofertes tot donant idees als possibles interessats com posar-les en pubs de temàtica irlandesa a l’estranger, potser com a mostra de la inutilitat tan típica entre la classe política de l'illa.

Finalment ha estat l’empresa KMK Metals Recycling Ltd. del comtat d’Offaly que pagarà 70.000 euros. En principi les desmuntaran seguint les normatives medioambientals irlandeses i de la Unió Europea i aprofitaran alguns del materials per vendre’ls per separat.

Font: Irish Times

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt