Un “poppy” es col·la al Parlament 16 anys després

Un “poppy” es col·la al Parlament 16 anys després Un "poppy" de la Legió Britànica / Foto: British Legion via Facebook

Frank Feighan, diputat del Fine Gael pel districte de Roscommon-Leitrim, va lluir ahir un “poppy” al Dáil, circumstància que no succeïa des de feia 16 anys. El “poppy” és una espècie de flor amb dos cercles vermells i una branca verda que els britànics porten a la solapa en record dels soldats morts durant les dues guerres mundials; es llueix en dates tan assenyalades com el proper dia 11, dia l’armistici de 1918.

Com que no ha estat mai una tradició gaire ben vista a Irlanda Feigham s’ha justificat dient que era un gest simbòlic per a recordar els irlandesos que van lluitar en els dos grans conflictes del segle passat, fet que des de sempre ha estat un tema tabú a l’illa. Els que hi van lluitar van ser rebutjats per una administració que fins i tot va fer una llista negra amb noms de persones a qui no s’havia de donar feina o fer-hi negocis.

Fa una setmana el diputat ja va proposar que Irlanda i el Regne commemoressin el final de la Primera Guerra Mundial conjuntament; ara ha recordat que s’havia passat pàgina a l’època més fosca del conflicte nord-irlandès i que el procés de pau havia permès de mostrar públicament un respecte a les tradicions i símbols de tota l’illa.

Font: Irish Times

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt