Aldarulls a Belfast per la retirada de la Union Jack de l’ajuntament

Aldarulls a Belfast per la retirada de la Union Jack de l’ajuntament Manifestants enfrontant-se a la policia / Foto: pantalla youtube usuari Nick McConkey (a sota)

La votació celebrada ahir al vespre al ple municipal de Belfast sobre si retirar o no la bandera britànica de la façana de l’ajuntament va provocar greus aldarulls al voltant de l’edifici consistorial, d’estil eduardià, just després de saber-se que els vots favorables a retirar-la van superar els vots partidaris de mantenir-la, 29 a 21.

Això va fer que els més radicals dels que s’havien concentrat davant del City Hall, cobrint-se la cara amb bufandes i amb caputxes, esclatessin de ràbia i comencessin a llençar maons, petards, ampolles i altres objectes contundents contra la policia que custodiava l’edifici ferint com a mínim cinc agents.

Un membre del Sinn Féin va titllar els manifestants de banda de delinqüents i va assegurar que no els intimidarien; també va criticar el dispositiu policial i és que alguns manifestants van poder entrar a algunes parts de l'ajuntament.

La Union Jack ha onejat cada dia en aquest indret des de fa més d’un segle i el fet de retirar-la serà difícil de pair per a molts unionistes. De tota manera aquesta decisió no és cap novetat i va en línia amb el que ja passa en d’altres edificis oficials com el Parlament regional a Stormont, on la bandera del Regne Unit només hi oneja en 17 dies assenyalats.

Des de l’Acord de Pau de Divendres Sant s’ha intentat rebaixar la tensió a Irlanda del Nord retirant el màxim nombre d’elements simbòlics que puguin ferir la sensibilitat d’una de les dues comunitats, principalment banderes penjades als fanals.

Font: Irish Times

Media

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt