Unionistes nord-irlandesos preparen una visita a Dublin

Unionistes nord-irlandesos preparen una visita a Dublin Protesta a Belfast a principi de desembre / Foto: pantalla Youtube

La decisió municipal de retirar la Union Jack de l’ajuntament de Belfast i d’hissar-la només durant 17 dies assenyalats de l’any va desencadenar violentes protestes que han durat des de llavors. Ara alguns unionistes volen anar, literalment, una mica més enllà i han preparat una marxa cap a Dublin, prevista a principi de gener, per demanar la retirada de la bandera irlandesa de la Leinster House, la seu del Parlament.

Els organitzadors de la iniciativa, agrupats sota el People’s Forum, no només demanaran la retirada de la tricolor sinó que també exigiran al govern de Dublin que no fiqui el nas en els afers nord-irlandesos. Fa unes setmanes, en publicar-se l’informe De Silva referent a la passivitat i fins i tot col·laboració de la policia nord-irlandesa en l’assassinat de l’advocat Pat Finucane, el Taoiseach Enda Kenny va demanar al govern britànic una investigació pública.

Font: Belfast Telegraph

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt