Els aldarulls al Nord ja han costat 15,6 milions de £

Els aldarulls al Nord ja han costat 15,6 milions de £ La Union Jack als Quays de Dublin durant la presidència de la UE / Foto: Liffey

Fonts de la policia nord-irlandesa (PSNI) han afirmat que el cost total pel desplegament de forces de l’ordre durant l’episodi d’aldarulls que, arran de la decisió de retirar la bandera britànica de la façana de l’ajuntament de Belfast a principi de desembre, han tingut lloc a diversos punts del Nord puja a 15,6 milions de lliures esterlines, el doble del que costa el dispositiu de seguretat implementat durant la temporada de marxes orangistes.

El balanç de més de dos mesos de protestes és de 150 policies ferits i gairebé 200 persones arrestades, la més jove de només 11 anys i la més veterana de 69. Matt Baggott, el comissari en cap del PSNI, ha agraït la feina dels agents i responent a les denúncies sobre algunes actuacions policials, ha assegurat que no accepta comportaments inadequats dels membres del cos i ha convidat a presentar una denúncia a qui tingui queixes.

A aquest cost policial s’hi ha de sumar les possibles inversions que han anat cap a d’altres llocs i és que, segons un membre de la Cambra de Comerç de Belfast, a les notícies de la premsa internacional després de Síria hi apareix Irlanda del Nord. D’altres agents econòmics asseguren que amb només dos mesos s’ha reculat més de 10 anys i que costarà molt de temps netejar la imatge de la ciutat.  

Font: Belfast Telegraph

URL curta: ves.cat/cOn1

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt