Crida a la calma als senadors amb ànim de venjança

Crida a la calma als senadors amb ànim de venjança Les butaques del Senat / Foto: Robin Hanan (Wordpress)

El fet que fins a l’inici del recompte de paperetes del referèndum sobre l’abolició del Senat (Seanad Éireann) tothom creiés que guanyaria el “Sí” ha fet passar a la majoria de senadors per una mala època pel temor de prerdre la cadira i el generós sistema de dietes, un veritable estil de vida per a més d'un. Àdhuc algun membre de la cambra alta havia proposat la possibilitat de treballar de franc i només cobrar dietes.

Però després que els qui van participar al referèndum decidissin mantenir el Seanad, amb una diferència de 42.500 vots, hi ha ganes de venjança i Maurice Cummins, senador del Fine Gael i un dels líders de la institució, ha hagut de demanar calma, d'oblidar les diferències sorgides durant la campanya, no fer sang i continuar amb la valuosa feina legislativa que tenen encarregada.

Entre els més bel·ligerants hi ha David Norris, un dels senadors més veterans que, a banda de criticar alegrement el govern per haver menystingut la intel·ligència dels irlandesos, ha assegurat que ni de broma treballarà de franc; Norris ha alertat que això convertiria la cambra alta en un lloc exclusiu de rics.

D’altra banda el Taoiseach Enda Kenny té intenció d’iniciar una ronda de converses per tal de saber quin és el parer dels partits per reformar el Seanad atès que els qui no en volien l’abolició sí que en demanaven una reforma.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/hoMg

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt