La vida dels dos anteriors Taoisigh és molt dura

La vida dels dos anteriors Taoisigh és molt dura Bertie Ahern a Davos fa uns anys / Foto: Wikipedia

El fet que portessin el país cap a la fallida econòmica amb les seves polítiques de creixement sense control ha fet que els dos anteriors Taoisigh* Bertie Ahern i Brian Cowen no siguin gaire ben rebuts allà on van. Que a més cobrin una generosa pensió d’uns 135.000 euros anuals (Ahern) independentment de si treballen o no tampoc ajuda gens a reduir el rebuig que generen entre els soferts ciutadans i de tant en tant reben agressions verbals.

De tota manera divendres passat la cosa va anar una mica més enllà quan Bertie Ahern assistia a una festa de jubilació d’un funcionari amic seu al pub Seán O’Casey, a Lower Abbey Street (Dublin 1). Ahern estava passant una molt bona estona rient i fent bromes fins al moment que va dir “oh, els bells temps!”, paraules que no van agradar a un dels presents, sense cap connexió amb la festa, que va intentar agredir l’ex-Taoiseach amb una crossa sense que la cosa passés d’un ensurt.

Alan Shatter, ministre de Justícia, ha afirmat que entén el malestar de la gent però que això no justifica cap agressió. Responent a les crítiques al govern per haver retirat la majoria de mesures de seguretat per als antics primers ministres, com cotxe oficial i un policia de guardaespatlles permanent, Shatter va respondre que els exprimers ministres cobraven una pensió suficient per poder-se pagar la seva pròpia seguretat.

Font: Irish Examiner

* Plural de Taoiseach (primer ministre)

URL curta: ves.cat/hrk2

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt