Enda Kenny, 38 anys aferrat al seu escó del Dáil

Enda Kenny, 38 anys aferrat al seu escó del Dáil Enda Kenny i Michael Noonan, dos clàssics del Dáil / Foto: Oireachtas TV

Una de les premises bàsiques de la política irlandesa és que a partir del moment en què hom obté l’acta de diputat al Dáil es fa tot el possible per conservar-la permanentment i és així com la majoria de membres de la cambra baixa del parlament hi passen dècades. Fa unes setmanes, durant el debat sobre el Pressupost 2014, va fer-se una comparativa amb els debats de fa 30 anys i moltes de les cares, potser una mica canviades pel pas del temps, eren les mateixes.

Un exemple d’aquests és el Taoiseach Enda Kenny, que ahir va fer 38 anys com a diputat rebent un petit homenatge sorpresa mentre assistia a la reobertura d’una botiga a la seva ciutat, Castlebar (Comtat de Mayo). Kenny va rebre una samarreta de Mayo amb el número 38 i la portada de l’Irish Times i l’Irish Independent del dia que va esdevenir TD, les inicials que reben els diputats irlandesos.

El Taoiseach va obtenir l’escó gràcies a una clara victòria durant la by-election (elecció parcial) que va tenir lloc arran de la mort del seu pare, Henry Kenny, imposant-se després de només un recompte amb un 52% dels vots. Amb 24 anys d’edat Kenny va conertir-se en el diputat més jove de la vintena legislatura.

Això de passar l’escó de pares a fills és un altre fet molt habitual a la política irlandesa i des de la creació del Dáil ara fa gairebé 100 anys hi ha hagut autèntiques sagues polítiques de més de tres generacions. Quan un diputat mor en exercici del càrrec es convoca una by-election que sempre sol guanyar el fill, o filla, com va ser el cas de la by-election de Meath-East el passat mes de març amb Helen McEntee.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/hrqR

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt