Diuen que la pregunta del referèndum creava confusió

Diuen que la pregunta del referèndum creava confusió Cartells del referèndum sobre l'abolició del Senat / Foto: Liffey

La Referendum Commission ha afirmat que a les consultes que es facin en el futur s’haurà de parar atenció a la manera com es formula la pregunta perquè una enquesta duta a terme quatre dies després del referèndum sobre l’abolició del Senat del passat quatre d’octubre ha revelat certa confusió entre els electors.

Dels 1.000 enquestats a qui es va contactar, un 55% va respondre que havia trobat la pregunta força o molt difícil d’entendre; un 13% va assegurar que va votar “Sí” (a l’abolició) pensant que votava “Sí” al manteniment del senat i en sentit contrari, un 6% va votar “No” malgrat que sí que volia suprimir la cambra alta. A la butlleta no hi havia cap pregunta, només hi havia el nom de la proposició de llei i s’havia de marcar la casella del “Sí” o del “No”.

El dia del referèndum ja van sentir-se comentaris sobre el tema però semblava que era més aviat una excusa dels partidaris de l’abolició de la cambra alta, és a dir, del “Sí”, quan tot just començar el recompte es va veure que el resultat seria força igualat malgrat que les enquestes vaticinaven una victòria còmoda del “Sí”; finalment va guanyar el “No”.

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/hTnT

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt