El retrat de Brian Cowen no està ni encarregat

El retrat de Brian Cowen no està ni encarregat Brian Cowen de visita a la Casa Blanca / Foto: Wikipedia

A les parets del Parlament d’Irlanda hi ha penjats 11 quadres amb el retrat d’onze ex-Taoisigh*, des de William T Cosgrave fins a Bertie Ahern, però en manca un, el de Brian Cowen, que no està ni encarregat i és que amb el paper tan galdós que va jugar en el camí cap a la crisi econòmica, primer com a ministre d’Economia i després com a primer ministre, sembla que no hi ha cap pressa.

L’encàrrec l’ha de fer el Taoiseach, de vegades ho fa per a ell mateix i d’altres l’encarrega el seu successor. El més habitual és que el retrat es faci un cop la persona hagi deixat el càrrec tot i que en alguns casos es fa durant el mandat; és el cas de Bertie Ahern, que va encarregar la feina l’any 2001 amb un cost de 12.700 euros i va estar enllestit l’any 2003, malgrat que no el van penjar fins a la tardor del 2011, tres anys i mig després de la seva dimissió.

En el cas de Brian Cowen no el va encarregar ell, probablement perquè amb la situació econòmica de llavors no tenia ni temps ni diners per a fer-se pintar un retrat, a banda de l’allau de crítiques que hauria rebut per preocupar-se d’un quadre abans que de problemes com l’atur o les crisis immobiliària i bancària.

Font: Irish Times

* Plural de Taoiseach, primer ministre

URL curta: ves.cat/ig44

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt