Sense ambaixador dels Estats Units de fa setze mesos

Sense ambaixador dels Estats Units de fa setze mesos Ambaixada dels EUA a Ballsbridge, Dublin 4 / Foto: Liffey

El 14 de desembre del 2012 Dan Rooney va cessar com a ambaixador dels Estats Units a Irlanda i des de llavors la plaça ha romàs vacant essent aquests setze mesos el període més llarg d’absència d’un ambaixador nord-americà a la capital irlandesa des del 1927. El Taoiseach Enda Kenny va preguntar sobre el tema a la Casa Blanca quan hi va anar per Saint Patrick´s  però de moment l’administració nord-americana no ha fet cap anunci.

Sembla que l’estiu passat hi havia perfilada una candidata però al final no va reeixir; de tota manera el diari The New York Times afirma que la Casa Blanca és a punt de finalitzar la selecció del candidat. Amb tot, la comunitat irlandesa als Estats Units ha mostrat el seu desencís pel retard atès que hi ha d’haver algun candidat idoni entre els més de 40 milions de nord-americans d’origen irlandès.

La urgència de nomenar un ambaixador ve donada pels temes importants que hi ha sobre la taula com la fiscalitat de les multinacionals nord-americanes a Irlanda o la situació dels irlandesos que viuen i treballen de manera il·legal als EUA.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/kcCS

 

Torna a dalt