El dublinès Mahdi al-Harati és el nou batlle de Trípoli

El dublinès Mahdi al-Harati és el nou batlle de Trípoli El nou batlle de Trípoli, Mahdi al-Harati / Foto: Wikipedia

Durant la revolta que a principi del 2011 va acabar amb el règim dictatorial del coronel Moammar al-Gaddafi hi va haver uns quants irlandesos d'origen libi que van anar a combatre al costat rebel, amb casos de persones que hi havien anat de vacances però que van decidir de quedar-se allà a lluitar.

Entre els qui van anar a Líbia hi ha Mahdi al-Harati, un home de 41 anys i de nacionalitat irlandesa que va viure durant més de 20 anys a la zona de Firhouse (Dublin 24), que ha estat escollit batlle de Trípoli, la capital líbia, després d'una votació entre els regidors sorgits de les eleccions del 17 de maig. Al-Harati va ser entrevistat al Late Late Show d'RTÉ l'any 2011.

El cunyat d'al-Harati, el també dublinès Housam “Sam” al-Najjar, ja va ser notícia l'any 2011 quan va saber-se que era el líder d'una de les milícies que lluitava contra Gaddafi i àdhuc va escriure un llibre relatant la seva experiència. Parlant del nou batlle, al-Najjar assegura que la majoria de libis li donen suport i que la família està molt contenta amb la notícia.

De tota manera al-Harati no ho tindrà gens fàcil perquè, malgrat l'esperança de la població d'un restabliment de l'ordre, de fa unes setmanes hi ha enfrontaments armats entre diverses milícies, tant a la capital com a Benghazi, la segona ciutat del país.

Font: Irish Examiner

URL curta: scur.cat/J6GMF8

Foto original

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt