Rep totes les trucades del ministre d’Afers Gaèlics

Rep totes les trucades del ministre d’Afers Gaèlics Joe McHugh, ministre d'Estat d'Afers Gaèlics / Foto: Joe McHugh via Twitter

Joe McHugh, el recentment nomenat ministre d'Estat d'Afers Gaèlics, va estrenar-se al càrrec amb certa polèmica atès que malgrat el seu nou càrrec no parlava fluidament la llengua irlandesa, fet que el va obligar a apuntar-se a un curset durant les vacances d'estiu per tal de millorar i poder ser capaç de mantenir una conversa amb els seus interlocutors de les Gaeltachtaí.

Quan semblava que la polèmica ja s'havia acabat ara torna a ser notícia per un error a l'hora de desviar les trucades del seu telèfon mòbil mentre participava a la Setmana del Patrimoni Nacional al comtat de Donegal. En lloc de desviar les trucades al telèfon d'un secretari del departament es van desviar, per error, al número de Patrick Ryan, un home de Waterford sense cap connexió amb el ministre.

Ryan va assegurar que no sabia qui era aquest Joe abans de començar a rebre trucades durant tot el dia, fins i tot de la sogra de McHugh, a qui l'home de Waterford va tallar en sec abans que li comencés a explicar qualsevol història. Finalment, parlant amb un dels que li van trucar va saber que Joe McHugh era ministre d'Estat d'Afers Gaèlics.

Una altra cosa que confirma que el ministre parla poc gaèlic és que cap de les trucades va ser en aquesta llengua però en cas que algú hi hagués parlat Ryan no l'hagués entès perquè ell tampoc la parla, això sí, aquest fet és una de les coses que més lamenta a la seva vida: no parlar la llengua nadiua del seu país. Per la seva banda el ministre va trucar-li per disculpar-se per les molèsties causades.

Font: Irish Independent

URL curta: scur.cat/GKZBKC

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt