L’alcalde podria deixar de ser Lord i de dur cadena

L’alcalde podria deixar de ser Lord i de dur cadena L'antic alcalde Oisín Quinn amb la cadena / Foto: Liffey

L'ajuntament de Dublin estudiarà la possibilitat de canviar el títol amb el qual s'anomena l'alcalde de la ciutat, Lord Mayor (Senyor Alcalde), perquè té reminiscències una mica arcaiques i colonials. L'actual alcalde, l'exmembre del Sinn Féin i ara independent Christy Burke, ja va anunciar poc després d'accedir al càrrec que quan es referissin a ell s'estalviessin la paraula Lord.  

Ara, el regidor independent Mannix Flynn ha proposat un canvi per adequar-se a l'estatus de República i deixar enrere pràctiques d'una altra època. Una segona proposta és canviar la valuosa cadena (foto) que l'alcalde utilitza durant els actes públics per una banda a l'estil dels alcaldes de la República Francesa perquè genera una despesa en seguretat excessiva; la cadena es reservaria per a ocasions molt especials.

A Irlanda el càrrec d'alcalde és totalment simbòlic i l'única diferència que hi ha amb la resta de regidors és que és la primera autoritat en els actes públics, a banda de poder marcar l'agenda en els plens municipals. A l'ajuntament de Dublin, com que no hi ha majoria de cap grup ni coalició, durant la legislatura actual l'alcaldia l'ocuparan cinc persones diferents, una per any, amb el Sinn Féin havent-se reservat al bienni 2015-2016 coincidint amb el centenari dels Fets de Pasqua del 1916.

Font: Herald

URL curta: scur.cat/24M9MX

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt