Crida a modernitzar el lema de la ciutat de Dublin

Crida a modernitzar el lema de la ciutat de Dublin El lema de Dublin escrit en un fanal / Foto: Liffey

Fa unes setmanes el batlle de Dublin, l'independent Christy Burke, va iniciar el debat sobre suprimir la paraula “Lord” del títol que rep la primera autoritat de les ciutats importants, Lord Mayor, en considerar-lo una mica antiquat i sobretot una rèmora del passat colonial britànic; ara la regidora del Labour, Mary Freehill, ha proposat que també es canviï el lema de la capital per actualitzar-lo.

Actualment el lema en llatí que apareix a l'escut d'armes de la ciutat i del qual no se'n sap l'origen és “Obedientia civium urbis felicitas”, que vol dir “l'obediència dels ciutadans és l'alegria de la ciutat”, però Freehill considera que s'hauria de canviar per una cosa més inclusiva que reflectís els valors d'una ciutat saludable i és que els temps han canviat molt durant els darrers segles.

Freehill assegura que moltes ciutats han canviat el seu lema i que Dublin no n'hauria de ser una excepció. La regidora proposa que el tema es debati a les escoles, a les associacions de veïns i a d'altres organitzacions civils i que un cop rebudes les propostes es discuteixi al comitè municipal de protocol. Freehill ja havia proposat un canvi de lema als anys noranta però els polítics de llavors no hi van mostrar cap interès.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/l0Rr

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt