Dissoldran l'ajuntament de Cork si no aprova el pressupost

Dissoldran l'ajuntament de Cork si no aprova el pressupost L'edifici del Cork City Council / Foto: Liffey

Dilluns al vespre i després de més de cinc hores de reunió el ple municipal de l'ajuntament de Cork no va aprovar el pressupost per al 2015 per només un vot de diferència: 15 en contra i 14 a favor. I això que la votació va ser doble amb un interval de 10 minuts per veure si algú canviava de parer però finalment el resultat va ser el mateix.

Aquesta circumstància no es donava des del 1991 i ara els regidors municipals tindran dues setmanes per tal d'intentar consensuar un pressupost; en cas contrari es dissoldrà el City Council i el govern nomenarà un administrador que serà el responsable de gestionar la ciutat.

El pressupost presentat al ple continuava marcat per l'austeritat i proposava mantenir tant el cànon que es fa pagar als establiments comercials de la ciutat com la tarifa de la zona d'aparcament de pagament. Qui més va pressionar per l'aprovació dels comptes va ser el Fine Gael de qui, d'altra banda, no hi havia tots els regidors.

La resta de partits va criticar el pressupost auster i es va mostrar indiferent al que pugui passar. S'ha de tenir en compte que des del 2011 l'ajuntament de Cork ha perdut 43 milions d'euros en subvencions de l'Estat i la reducció de la plantilla suprimint 367 llocs de treball només s'ha traduït en un estalvi de 12 milions d'euros.

Font: Irish Examiner

URL curta: ves.cat/l_k-

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt