Els referèndums han costat 133 milions des del 2001

Els referèndums han costat 133 milions des del 2001 Cartells pel referèndum sobre el Senat / Foto: Liffey

Irlanda no arriba al nivell de Suïssa en nombre de referèndums però s'hi acosta, demostrant que no escatima recursos a l'hora de preguntar als ciutadans l'opinió sobre un tema concret. Fins i tot, en algunes ocasions, quan la resposta no ha estat l'esperada i ha deixat el govern en mala posició davant dels seus socis europeus, s'ha preguntat dues vegades, com va ser el cas dels referèndums sobre els tractats de Niça i Lisboa.

Segons el ministre de Despesa Pública i Reforma, Brendan Howlin, des de l'any 2001 Irlanda s'ha gastat 118,6 milions d'euros en l'organització de 14 referèndums, essent els més cars el primer i el segon sobre el Tractat de Lisboa amb un cost de 22,7 i 17,5 milions d'euros, respectivament. El més recent, el de l'abolició del Senat (foto), va costar 14,4 milions d'euros.

Els dos propers referèndums, previstos per al maig i que preguntaran sobre el matrimoni entre persones del mateix sexe i la rebaixa de l'edat a la qual hom pot ser candidat a la presidència de la República, costaran uns 15 milions d'euros. Així doncs, el cost total des del 2001 s'enfilarà fins als 133 milions.

Font: Irish Times

URL curta: ves.cat/mbGX

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt