El Catalan Council of Ireland a punt per a ser ambaixada

El Catalan Council of Ireland a punt per a ser ambaixada El logotip del Catalan Council of Ireland / Foto: CCI

L'embranzida que ha agafat el procés d'independència de Catalunya, sobretot amb el flamant full de ruta acordat entre CiU i ERC que ningú no dubta que ens durà de pet cap a la plena sobirania nacional, ha fet engegar la maquinària de les comunitats catalanes a l'exterior i n'hi ha que ja s'han començat a preparar per tal d'assumir els rols que hi ha al cos diplomàtic.

Així doncs, els diversos membres del Catalan Council of Ireland s'han començat a espavilar per estar preparats quan la situació ho requereixi i ja fan pràctiques amb les coses típiques de tot allò relacionat amb les ambaixades, sobretot en temes d'assistència a recepcions i també de seguretat.

Dues vegades al mes fan pràctiques de com comportar-se en una festa on hi hagi la crème de la crème; aquesta lliçó consisteix en saber agafar el Ferrero Rocher correctament i menjar-se'l de tal manera que no quedi cap tros de xocolata i ametlla entre les dents. També aprenen a fer-se el nus de la corbata i si al principi n'hi havia algun que, per manca de pràctica, a la seva empresa es pot anar “casual”, tardava ben bé 20 minuts, ara s'ha rebaixat el temps de manera considerable.

Un altre aspecte és el de la seguretat, que va a càrrec d'un home que es fa dir The J. Aquest individu, un expert en el tema amb una dilatada experiència i que ha mirat moltes pel·lícules, s'entrena des d'un soterrani situat en un punt indeterminat de Dublin controlant qualsevol ciberatac i malgrat que no hi ha ningú a l'altra banda, parla per un micròfon dient paraules a l'estil “Defcon 2, Defcon 2” o “Roger, Roger, l'ocellet ja és al niu, canvi”.

També hi ha pràctiques de cotxe oficial però com que el Council encara no disposa de vehicle amb matrícula diplomàtica de moment s'ha de fer en taxi. L'únic problema és que en més d'una ocasió hi ha hagut una trifulga amb el taxista, cansat que l'anomenin Ambrosio. Per tal de resoldre-ho han posat un anunci a la premsa a la recerca d'un taxista que es digui així.

URL curta: ves.cat/mc3M

2 comentaris

 • Mireia Roig

  Escrit per Mireia Roig

  Dimecres, 01/04/2015

  Bonissim!!! he heee.... com diem els q estem de broma : ' un aplausss' Sr. Director!!!

  Report
 • APRILS FOLL

  Escrit per APRILS FOLL

  Dimecres, 01/04/2015

  hehhehehe April's Fool!

  Pensava que al Liffey ho feieu pel 28 de desembre pero esteu de la broma tot avui també?

  Com cada any, el Liffey s’apunta a l’April Fools, el dia de les bromes.

  April's fool o April's foll? Quin Catxondo el Marc Esteve.

  Report

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt