Brian Cowen sense retrat 4 anys després de plegar

Brian Cowen sense retrat 4 anys després de plegar Brian Cowen a la Casa Blanca / Foto: Wikipedia

Històricament l'Oficina d'Obres Públiques (OPW), a demanda del departament del Taoiseach, encarrega un quadre de tots aquells que han ostentat el càrrec de primer ministre per penjar-lo a les parets de la Leinster House un cop el protagonista deixa de ser membre del Parlament.

El més normal és que s'encarregui quan la persona exerceix el càrrec o just després d'abandonar-lo però en el cas de Brian Cowen sembla que no s'està complint la tradició perquè ja fa quatre anys que va plegar i el quadre no està ni encarregat. A més, l’OPW ha informat que encara no han contactat Cowen amb relació a aquest assumpte.

De tota manera sembla que ni el mateix Cowen hi està gaire interessat atès que des que va deixar el càrrec després de les eleccions de febrer del 2011 ha mantingut un perfil molt discret. Cowen, juntament amb Bertie Ahern, és una de les cares més visibles de la greu crisi econòmica que ha patit Irlanda durant els darrers anys i és que va ser ministre d'Economia durant la recta final del boom, sense fer res per tal d'aturar la patacada, i primer ministre a partir de la primavera del 2008 quan el desastre ja era un fet.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/md5x

Torna a dalt