Els irlandesos del Regne Unit podran votar sobre la UE

Els irlandesos del Regne Unit podran votar sobre la UE Una bandera europea i una de britànica al centre de Dublin / Foto: Liffey

Tot i que Irlanda és una república independent, en alguns aspectes sembla com si encara formés part d'un ens supranacional juntament amb el Regne Unit, no només per compartir llengua sinó per l'adjudicació d'uns drets que no tenen d'altres ciutadans comunitaris com obtenir un passaport o rebre subsidis. A més, el gran nombre d'emigrants que històricament han anat cap al Regne Unit ha fet que el lligam a banda i banda del Mar d'Irlanda sigui molt fort.

El darrer exemple d'això és que al referèndum sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, a banda dels autòctons, els únics estrangers residents en territori britànic que podrien exercir el dret a vot serien els irlandesos, els maltesos i els xipriotes, tot molt “estil Commonwealth” tot i que Irlanda no en forma part.

Segons la BBC, el parlament de Westminster podria començar a debatre la Proposició de Llei sobre la Unió Europea aquest dijous. El primer ministre britànic, David Cameron, s'havia compromès a celebrar aquest referèndum cap a final del 2017.

Font: The Journal.ie

URL curta: ves.cat/md-Z

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt