El Fianna Fáil encara les eleccions amb un bon calaix

El Fianna Fáil encara les eleccions amb un bon calaix L'immoble St. Luke's a Drumcondra Road, Dublin 9 / Foto: Liffey

A les eleccions del 25 de febrer del 2011 els votants van castigar durament el Fianna Fáil en considerar-lo responsable d'haver dut el país a la fallida i a demanar ajuda internacional. Així doncs, els “Soldats del Destí” (això és el que vol dir Fianna Fáil) van ser escombrats del Dáil passant de 81 diputats a les eleccions del 2007 a només 20, essent especialment sagnant el cas dels sis districtes electorals de Dublin, on només van conservar un diputat, Brian Lenihan, anterior ministre d'Economia, que va morir al cap de tres mesos.

Ara, però, la popularitat del Fianna Fáil ha arribat a un nivell que no es veia des de feia molts anys i ja s'enfila, segons les darreres enquestes, al 20%, només quatre punts per darrere del Fine Gael (FG) i un punt per davant del Sinn Féin. I durant la travessia del desert, que ha durat quatre anys, no és que hagin fet res d'especial per recuperar la confiança de l'electorat sinó que més aviat han deixat que els dos partits del govern, el Fine Gael i el Labour, anessin cometent errors com el fiasco d'Irish Water, la taxa de l'habitatge o l'amiguisme que tant havien denunciat quan eren a l'oposició.

En aquest sentit, un dels signes de la recuperació del partit es va poder veure el passat 22 de maig durant l'elecció parcial al districte de Carlow-Kilkenny, una by-election celebrada arran de la vacant sorgida pel nomenament del diputat Phil Hogan (FG) com a comissari europeu d'Agricultura, en què va imposar-se Bobby Aylward, el candidat del Fianna Fáil que fa quatre anys havia perdut l'escó.

A més, la venda de patrimoni ha fet que el calaix del partit faci goig just uns mesos abans que comenci la recta final cap a les eleccions i recentment ha venut l'immoble Saint Luke's, situat al barri de Drumcondra (Dublin 9), per 774.000 euros. Amb la venda d'altres edificis es creu que el partit tindrà entre un milió i mig i dos milions disponibles.

El St Luke's va ser la seu de la Drumcondra Mafia, el grup liderat per l'ex-Taoiseach Bertie Ahern, i va ser allà on van rubricar-se moltes de les polítiques que durien Irlanda a l'abisme així com diverses corrupteles destapades pel Mahon Tribunal. Tanmateix, no tot allò relacionat amb l'edifici és negatiu atès que també va ser el lloc per a trobades discretes durant les conversacions de pau sobre Irlanda del Nord.

URL curta: ves.cat/meLa

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt