La llegenda de l'edifici Saint Luke’s continua creixent

La llegenda de l'edifici Saint Luke’s continua creixent L'edifici Saint Luke's a Drumcondra Road, Dublin 9 / Foto: Liffey

L'immoble Saint Luke's, situat a Drumcondra Road (Dublin 9), continua ampliant la seva llegenda i el darrer episodi ha estat la seva compra per part de Grainne Carruth i el seu marit, el comptable Eamonn O'Connell. El preu pagat ha estat de 774.000 euros, 180.000 euros més que el preu inicial quan l'edifici va posar-se a la venda el mes de març; segons sembla, hi ha hagut bufetades per comprar-lo i és que el Saint Lukes no és un lloc qualsevol.

L'edifici va ser el quarter general de la Drumcondra Mafia, l'influent grup al voltant de l'ex-Taoiseach Bertie Ahern, des del 1988, quan un fideïcomís va comprar-lo per 56.000 lliures irlandeses, fins al 2012, quan Ahern i els seus associats van caure en desgràcia arran de les revelacions del Mahon Tribunal, veient-se obligats a entregar l'edifici al Fianna Fáil, el seu partit. Es diu que a Saint Luke's es prenien les decisions importants del govern més que no pas als consells de ministres.

La part més morbosa d'aquest darrer capítol és que durant la seva compareixença davant el tribunal el març del 2008, Grainne Carruth, la dona que ara ha comprat la casa i que va ser secretària d'Ahern, va admetre d'haver ingressat al compte d'Ahern uns diners de procedència no aclarida i aquesta va ser la prova més important a l'hora d'inculpar el llavors Taoiseach, que ocupava el càrrec des del 1997 i que va dimitir dos mesos després de la revelació de Carruth.

Carruth coneix bé el lloc perquè hi va treballar com a secretària fins a mitjan anys noranta, quan va traslladar-se als edificis governamentals situats al costat del Parlament. La farà servir com a residència familiar amb el seu marit i els seus tres fills.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/mfcr

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt