Les velles glòries del Fianna Fáil ho tornen a intentar

Les velles glòries del Fianna Fáil ho tornen a intentar Els 3 candidats de les primàries de Dún Laoghaire / Foto: Fianna Fáil via Instagram

A les darreres eleccions generals, celebrades el 25 de febrer del 2011, els electors van castigar durament el Fianna Fáil escombrant-lo del Dáil i deixant sense cadira a moltes velles glòries del partit, sobretot les que havien tingut alguna responsabilitat de govern. Per exemple, a Dublin, amb diversos districtes electorals, només va obtenir l'acta de diputat el qui havia estat ministre d'Economia, Brian Lenihan que, d'altra banda, va morir pocs mesos després a causa d'una llarga malaltia.

Tanmateix, la baixa popularitat del govern actual, la poca memòria de molts electors i les ganes de tornar a la política activa d'alguns dels damnificats del 2011 ha fet que algunes velles glòries s'hagin presentat a les primàries del partit per tal d'intentar formar part del tiquet electoral. El darrer cas ha estat el de Mary Hanafin, que va ser ministra en diversos governs del Fianna Fáil i que ara hi torna.

Hanafin (esquerra de la foto) va ser la candidata que va rebre més primeres preferències però va perdre a la segona ronda davant de Cormac Devlin (centre) per 68 vots a 64. Malgrat la derrota el partit ha decidit d'incloure-la al tiquet electoral del districte de Dún Laoghaire (sud de Dublin) adduint que té molta experiència i que encara compta amb molts seguidors. Hanafin ja va ser notícia a les eleccions locals de l'any passat quan va presentar-se tot i no haver estat escollida candidata del partit; finalment va aconseguir l'acta de regidora.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/mfVD

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt