Nou intent per a eliminar el “Lord” del títol d’alcalde

Nou intent per a eliminar el “Lord” del títol d’alcalde El Dublin City Hall / Foto: Liffey

Aprofitant la propera reunió del Comitè de Protocol de l'ajuntament de Dublin el regidor independent Mannix Flynn tornarà a presentar la proposta de modificar el nom del títol que oficialment rep la persona que ostenta el càrrec d'alcalde de Dublin: Lord Mayor. Flynn ja va fer una proposta similar ara fa uns mesos però en aquella ocasió no es va arribar a cap acord.

Segons el regidor, la paraula “Lord” és un anacronisme més propi d'un temps passat i que s'adiu més amb ciutats com Londres, que és capital d'un regne, més que no pas amb la capital d'una república, com Dublin. Flynn afegeix que la commemoració del centenari dels Fets de Pasqua l'abril de l'any que ve és un motiu més per a eliminar el “Lord” i proposa d'utilitzar la fórmula “Civic Mayor”.

Tant l'alcaldessa actual, Críona Ní Dhálaigh, com el seu predecessor, Christy Burke, ambdós republicans, han manifestat que no els ha fet gens de gràcia la paraula Lord i han demanat que, en la mesura que sigui possible, s'eviti d'anomenar-los d'aquest manera.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/mghR

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt