Hi ha qui el Brian Cowen no el vol veure ni en pintura

Hi ha qui el Brian Cowen no el vol veure ni en pintura Brian Cowen a la Casa Blanca / Foto: Wikipedia

La tradició institucional del Parlament mana que tots aquells que han ostentat el càrrec de Taoiseach, és a dir, primer ministre del govern irlandès, tinguin un quadre amb el seu retrat penjat a les parets de la Leinster House, on hi ha el Parlament i el Senat. En teoria el quadre es penja quan la persona en qüestió deixa de ser membre de la cambra però sembla que en el cas de l'anterior Taoiseach la cosa va amb una mica de retard, més concretament de cinc anys.

El fet que Brian Cowen sigui considerat un dels màxims responsables de les polítiques econòmiques que van dur Irlanda a la fallida, primer com a ministre d'Economia i després de la dimissió de Bertie Ahern com a Taoiseach, ha disparat els rumors i les especulacions i el silenci del departament de Presidència no ajuda gens a aclarir els dubtes. Literalment, podria dir-se que hi ha qui no vol veure Cowen ni en pintura.

Actualment hi ha 11 retrats dels 12 Taoisigh que ha tingut Irlanda i el darrer a penjar-se va ser el de Bertie Ahern, un quadre que va romandre guardat durant molts anys puix que es va encarregar l'any 2001, va estar enllestit el 2003 i no es va penjar fins al 2011, any en què Ahern va deixar el seu escó esquitxat per diversos escàndols investigats pel Mahon Tribunal.

Font: The Irish Times

URL curta: ow.ly/WWSla

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt