Guia del Fine Gael per no fer enfadar els electors

Guia del Fine Gael per no fer enfadar els electors Cartells de les eleccions europees del 2014 / Foto: Liffey

Tot i que el Taoiseach encara no n'ha anunciat la data exacta a principi de març farà cinc anys de l'inici de la legislatura actual, per la qual cosa les eleccions haurien de ser a final de febrer, al març o a l'abril com a molt tard; tanmateix, com sol passar a tots els països on hi ha eleccions, la campanya electoral ja fa mesos que ha començat de manera oficiosa però ara a la recta final és quan els partits polítics paren més atenció en el tracte amb els votants.

En aquest sentit, el Fine Gael, que vol conservar el govern, ha editat una guia per als seus militants i simpatitzants que facin campanya a peu de carrer en què es descriu la manera de comportar-se, com anar vestit i les consignes a dir en cada cas concret. Una cosa molt important, segons la guia, és no trucar a la porta durant l'emissió dels serials de televisió de més èxit, no sigui cas que els teleespectadors s'enfadin i no els votin.

A banda de cantar les excel·lències del Fine Gael, sobretot basant el discurs en la recuperació econòmica, també hi ha un repertori d'aspectes negatius dels partits rivals, a excepció del Labour, el soci de govern:

- Del Fianna Fáil s'ha de dir que apujaran els impostos, augmentaran la despesa i que és el mateix partit polític corrupte de sempre.

- Del Sinn Féin s'ha de dir que espantaran els inversors i destruiran ocupació.

- Els independents canvien d'opinió ara sí i ara també i així no es pot formular cap tipus de política.

- De Renua, el nou partit sorgit d'una escissió del Fine Gael amb Luncinda Creighton al capdavant, s'ha de dir que volen reduir els ingressos fiscals en 3.500 milions d'euros i dels Social Democrats que volen implantar un sistema de benestar social a l'estil nòrdic que requeriria apujar els impostos.

Font: Irish Examiner 

URL curta: ow.ly/XBwgG

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt