La sessió del Dáil comença tard per manca de diputats

La sessió del Dáil comença tard per manca de diputats El Dáil buit (arxiu) / Foto: Oireachtas via FB

La sessió d'ahir al matí al Dáil, la cambra baixa del parlament irlandès, va començar amb vuit minuts de retard per manca de personal i és que la normativa de la casa diu que hi ha d'haver com a mínim 20 diputats presents. Finalment, després de diverses crides per passadissos i zones comunes, la sessió de preguntes a la ministra de Justícia va poder començar; nogensmenys, un cop es va aconseguir d'iniciar la sessió la majoria de diputats va tornar a marxar.

Veure el Dáil buit no és cap novetat i al llarg de la legislatura hi ha molts dies en què la majoria d'escons estan desocupats; aquest absentisme s'ha accentuat darrerament a causa de la imminència de les eleccions, atès que els diputats prefereixen trepitjar el carrer de la seva circumscripció electoral per mirar d'esgarrapar vots.

Un dels casos més escandalosos va tenir lloc a mitjan desembre passat quan la secretària d'Estat Ann Phelan va presentar la Proposició de Llei de Presons esperant debatre-la amb els partits de l'oposició però... no hi havia ningú a banda del vicepresident de la cambra; bàsicament, que la diputada Phelan parlava literalment amb les parets.

URL curta: ow.ly/XEdaU

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt