Un estudi aconsella reduir els dies amb banderes al Nord

Un estudi aconsella reduir els dies amb banderes al Nord Aldarulls a Belfast el desembre del 2012 / Foto: pantalla Youtube

El desembre del 2012 la votació a l'ajuntament de Belfast a favor de limitar a 18 dies a l'any la presència de la bandera britànica a la façana de l'edifici va provocar violentes protestes entre els elements més radicals de la comunitat unionista. Els aldarulls van durar diverses setmanes i el cost total per a la policia nord-irlandesa (PSNI) va rondar els 20 milions de lliures esterlines.

Arran d'aquells incidents el govern britànic va iniciar una ronda de converses, dirigides pel diplomàtic nord-americà Richard Haas, però no es va poder arribar a cap acord. Ara, després d'un temps i amb la situació més calmada, la Queen's University de Belfast ha presentat un informe que, a grans trets, aconsella de limitar l'exhibició de banderes.

Entre d'altres mesures concretes hi ha el fer voleiar banderes només en dies assenyalats, com Sant Patrici per a la irlandesa o el 12 de juliol, dia en què es commemora la victòria orangista a la Batalla del Boyne, per a la britànica; a més, primer s'hauria de rebre el consentiment de les comunitats on es vulgui penjar una bandera. Pel que fa als edificis oficials, es recomana d'hissar la bandera britànica un màxim de 18 dies a l'any.

Font: RTÉ 

URL curta: ow.ly/Ys7Ce

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt