Futur incert per a Irish Water després de les eleccions

Futur incert per a Irish Water després de les eleccions Promesa electoral del Fianna Fáil / Foto: Liffey

Un recurs fàcil de tots els partits, a excepció del Fine Gael i del Labour, a l'hora de guanyar vots durant la passada campanya electoral era dir que en cas de guanyar abolirien Irish Water, l'empresa pública de gestió de l'aigua que des de la seva creació a mitjan 2013 ha estat un serial inacabable d'episodis polèmics que no només han deteriorat la seva pròpia imatge corporativa sinó també la dels dos socis de govern que la van crear, el Fine Gael i el Labour.

Ara, amb el resultat de les eleccions a la mà sembla que qualsevol opció per formar govern passa pel Fianna Fáil, que tot i haver quedat segon es perfila com a peça clau puix que el conservador Fine Gael difícilment podrà pactar amb els partits minoritaris o els independents, ambdós de caire majoritàriament esquerrà. I entre les promeses electorals del Fianna Fáil hi havia la d'abolir la taxa de l'aigua, considerant-ho una línia vermella per a qualsevol negociació.

Així doncs, s'ha obert el debat sobre què fer amb Irish Water i de moment sembla que el tema més candent és què passa amb la gent que ha pagat. Hi ha opinions de tot tipus però el que ha quedat clar per boca de tots és que no es tornarà els diners a ningú, un fet considerat injust per alguns perquè es penalitzaria la gent que ha complert amb la seva obligació.

Un altre problema generat per aquesta situació d'incertesa és que molt probablement, a partir d'ara, els ingressos de la companyia patiran una important davallada perquè ningú no voldrà pagar si creu que després s'abolirà la taxa, sense reembors i amb amnistia per als qui no hagin pagat res, la meitat de la clientela segons dades facilitades, a comptagotes i gens clarament, per Irish Water.

Per la seva banda, el sindicat SIPTU ha sortit en defensa dels treballadors de l'empresa, que fins ara han estat més notícia per demanar augments de sou i bonificacions dia sí i dia també més que no pas per qualsevol altra cosa, alertant que desmantellar la companyia tindria un cost de 7.000 milions d'euros.

URL curta: bit.ly/1p2fXqE

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt